De perfecte starterslening

Dit is de ideale hypotheekvorm voor jongeren die starten op de woningmarkt. De maandlast begint zeer laag en stijgt naarmate de carrière evolueert.


Basiskenmerken

Een meegroeihypotheek heeft meestal een vaste einddatum, de aflossing gebeurt maandelijks gedurende de hele looptijd en de schuld daalt elke maand verder, zodat op het eind van de rit de volledige schuld is terugbetaald.

30 procent lagere maandlast

Wat maakt deze lening dan zo bijzonder? Het unieke aan deze formule is dat de eerste maandlast 30 procent lager ligt dan bij een gemiddeld woonkrediet. Deze formule is gebaseerd op indexeringen en loonstijgingen, die gedurende een gemiddelde carrière te verwachten zijn.

Uw budget als uitgangspunt

De maandelijkse afbetaling volgt uw inkomsten. Het berekeningssysteem laat toe om uw budget als uitgangspunt te nemen voor de berekening van de lening. U bepaalt zelf het bedrag van de eerste kapitaalsaflossing. Zo combineert u een hoge quotiteit (logisch gezien de beperkte eigen inbreng van de meeste starters) met een lage kapitaalsaflossing én een beperkte looptijd.