Aflossingsvrij lenen? Het kan!

Een aflossingsvrij krediet of een bulletlening is een lening waarbij u enkel rente betaalt. Het kapitaal zelf betaalt u pas helemaal op het einde van de rit als het krediet afloopt.


Het ideale investeringskrediet!

Investeren in vastgoed, zonder dat u onmiddellijk te veel moet betalen? Het kan met de bulletlening. Met dit aflossingsvrije krediet houdt u de maandelijkse aflossingen uiterst laag, aangezien u alleen hypotheekrente inlost. Als u het pand na het verstrijken van de lening opnieuw verkoopt, kunt u de uitstaande kapitaalschuld eventueel inlossen met (een deel) van de opbrengst.

Fiscaal aftrekbaar

Een bulletlening is fiscaal aftrekbaar als u ze gebruikt voor de aankoop of renovatie van een woning. Zelfs al gaat het om uw tweede woning. U benut uw fiscale mogelijkheden dus optimaal.

Gemengde hypotheek

Het hypotheekbedrag is afhankelijk van de executiewaarde van uw woning. Dat wil zeggen het bedrag dat het huis in de minst gunstige omstandigheden, bij gedwongen verkoop, zou opleveren. Om het bedrag op te trekken, kunt u het aflossingsvrije krediet eventueel combineren met een andere hypotheekvorm. In dat geval spreken we van een gemengde hypotheek.

Perfect mogelijk

Ook in België is het mogelijk om aflossingsvrij te lenen. Maar let wel: de bank kan, afhankelijk van uw dossier, een beperking opleggen. Het bulletkrediet wordt dan ook vaak gecombineerd met een meer gangbare lening.